MENINGER

Galskap?

5100 ungdommer overlot påskefjellet til foreldrene og flyktet innendørs fra solens sterke lys. Med suveren forakt for alle norske påsketradisjoner bygde de sine virtuelle verdener i Vikingskipet.

Snorre ville hatt en stri jobb med å ramse opp alle navnene og slektskapene til dem som satte hverandre stevne på historisk grunn. Vikingene vandret der tusen år tidligere.

For unge dataentusiaster er "The Gathering" valplassen de bare besøke hver påske. Samlingen, som selvsagt har et engelsk navn, skal være verdens største datatreff. Etter 12 år er arrangementet blitt en institusjon.

Hva får ungdommer, de fleste gutter, til å valfarte hit? Ifølge myten er jo dataentusiaster nerder som sitter alene foran sin PC og kommuniserer via internett. I Vikingskipet satt og lå de omtrent oppå hverandre.

Trekkplasteret for mange var sjansen til å spille avanserte dataspill med likesinnede på et superraskt nettverk. Men for svært mange var gulroten muligheten til å delta i demokonkurransene. I løpet av døgnene i Hamar laget deltagerne avanserte multimediepresentasjoner med grafikk, animasjon og musikk, på et høyt nivå. Her fikk mange talenter utfolde seg i flere konkurranser.

The Gathering er blitt stedet å se etter nye programutviklere. Ikke unaturlig blir arrangementet sponset av de største dataleverandørene. I tillegg har nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen sett en mulighet til å vinne innpass ved å dele ut to IT-priser.

Norge har bruk for nye talenter innen IKT. The Gathering utløser mange av dem. De flinkeste får priser og oppmerksomhet, de nestbeste blir inspirert til å bli enda bedre. Og alle de andre får kontakter og en god opplevelse å ta med videre.

Arrangøren Kreativ aktiv norsk ungdom med Vegard Skjefstad som primus motor, har trolig bidratt mer til fornyelsen av norsk IKT enn politikernes mange handlingsplaner.

Etter å ha sovet ut og kommet over på normalt kosthold, strømmer 5000 dataentusiaster utover landet med nye ideer og ungdommelig entusiasme til å utvikle dem og prøve dem ut. Gi dem sjansen.

The Gathering er viktigere for norsk IKT enn regjeringens handlingsplaner

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.