KLIMA

– Galskap å bygge kraftmaster i Hardanger

SÆREGENT: National Geographic Traveller-redaktøren mener den unike norske naturen må vernes, og kaller kraftlinje-planene galskap.
SÆREGENT: National Geographic Traveller-redaktøren mener den unike norske naturen må vernes, og kaller kraftlinje-planene galskap. Bilde: Mona Sprenger
4. jan. 2011 - 15:08

– Politikerne må være gale som vil bygge en kraftlinje gjennom Hardanger, sier Keith Bellows, sjefredaktør i magasinet National Geographic Traveller.

Bellows er i Norge for å delta på en konferanse og for å se de norske fjordene på vinterstid.

For framtidige generasjoner

Da han deltok på konferansen om muligheten for turistutviklingen i Hordaland tirsdag, oppfordret Bellows politikerne i Norge om å ta vare på det unike, ikke forsøke å kopiere andre.

– Turister kommer ikke til Norge for å ligge på standen. Dere har et unikt produkt i norsk natur og de norske fjordene. Dere må ta vare på det dere har for framtidige generasjoner, oppfordret reiselivsredaktøren på konferansen som ble arrangert av Hordaland fylkeskommune. Deltakere var ordførere, fylkespolitikere og stortingsrepresentanter fra Hordaland.

Lett å vedta

Bellows kom ikke inn på kraftlinjen i foredraget, men på spørsmål bekrefter han at han kjenner til planene og sier han ser på det som galskap.

– Det er lett for politikerne å vedta noe slikt, de skal bare sitte i noen år. Men de må tenke 40-50 år fram i tid, sier redaktøren av tidsskriftet som flere ganger har kåret de norske fjordene til verdens fremste reisemål. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.