MOBIL

Galaxy S III vet hvilken etasje du er i

Trykksensor i Galaxy S III er svært nøyaktig. Kan brukes til navigasjon innendørs.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. sep. 2012 - 18:00

Samsung Galaxy S III er en av flere telefoner som har et barometer innebygget. Dette er en sensor som merker atmosfæriske trykkforskjeller. Den som står i S III er imidlertid den nyeste fra STMicroelectronics, som er ekstremt nøyaktig.

Den kan ikke bare merke om du er i første eller andre etasje basert på ørsmå trykkforskjeller. Den kan ifølge produsenten til og med merke hvilket trappetrinn du er på.

Innendørs navigasjon

Bruksområdene for en slik sensor er mange, men det mest åpenbare er å bruke det til navigasjon innendørs. Dersom du for eksempel er i et stort kjøpesenter med flere etasjer kan navigasjonsprogrammet vite hvilken etasje du befinner deg i, og dermed guide deg til butikken du ser etter.

Et annet scenario som er lett å se for seg er treningsapper som mer nøyaktig enn i dag kan vise deg hvor mange meter stigning du har hatt på joggeturen din.

Et nøyaktig barometer kan videre brukes til å si noe om været, da lavtrykk som vi vet betyr dårlig vær og høytrykk betyr pent vær.

Innendørsnavigasjon er for øvrig ikke noe som ligger langt inn i fremtiden. Google Maps støtter allerede dette,  men foreløpig ikke i alle land. I stedet for GPS benyttes Wi-fi og andre radiosendere for å avgjøre hvor du befinner deg.

Kilder: FarEastGizmos.comEngadget.comST.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.