MOBIL

Galaxy S II med NFC ikke til Norge

Galaxy S II i NFC-variant kommer ikke til Norge.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. sep. 2011 - 10:14

Da Samsung lanserte Galaxy S II i februar ble det klart at den ville komme i en versjon med NFC. Dette er en trådløst kommunikasjonsteknologi som setter telefonen i stand til å kommunisere med andre enheter med NFC over veldig korte avstander.

LES OGSÅ: Dette er NFC

Ved lansering ble det hevdet at versjonen av Galaxy S II med NFC ville komme til Norge kort tid etter at versjonen uten kom i salg. Men den har latt vente på seg, og er fortsatt ikke mulig å få tak i i norske butikker.

I en artikkel hos Mobil.se forteller Samsungs Erik Johannesson at Galaxy S II med NFC ikke kommer til Sverige, som også har ventet på denne.

- Økosystemet ikke klart

I et intervju med nettstedet sier Johannesson at de dropper denne varianten fordi økosystemet for NFC ikke er klart i Sverige. I stedet vil de lansere den oppgraderte Galaxy S II LTE med NFC. Denne skal komme over nyttår.

LES OGSÅ: Samsung lanserer Galaxy S II LTE

- Vi avskriver ikke Galaxy S II med NFC men som det ser ut nå kommer vi ikke til å lansere den, sier Johannesson til Mobil.se.

Gjelder også Norge

Vi har foreløpig ikke fått bekreftet fra Samsung at det samme gjelder Norge, men det er rimelig å anta at de ikke kommer til å lansere den her heller av samme grunn. 

OPPDATERT: Samsung har nå bekreftet at det samme gjelder i Norge. Imidlertid vil Galaxy S II LTE leveres med NFC i Norge.

Fra før av finnes det noen telefoner i salg i Norge med NFC. Dette er Nokia C7 og Samsung-produserte Google Nexus S.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S II

Kilde: Mobil.se

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.