MOBIL

Galaxy S gror fast i Gingerbread

Samsung forklarer hvorfor de lar være å oppgradere Galaxy S og Galaxy Tab P1000 til Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. des. 2011 - 14:46

Det ble nylig kjent hvilke telefoner og tableter Samsung planlegger å oppgradere til siste versjon av Android, versjon 4.0 Ice Cream Sandwich. Blant disse finner vi naturligvis toppmodellene Galaxy S II og Galaxy Tab 10.1. Men fjorårets Galaxy S og Galaxy Tab P1000 er ikke inkludert i planene. Disse vil ikke oppgraderes forbi Android 2.3 Gingerbread.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.0

Det interessante er at Samsung Nexus S, som på mange måter er lik Galaxy S, har fått oppdateringen, og at det derfor burde være mulig å tilby den til Galaxy S. I en uttalelse skriver Samsung at grunnene er telefonen, og tableten P1000, ikke har nok arbeidsminne og lagringsminne til å kjøre den siste versjonen av Android skikkelig.

Begrenset av TouchWiz

De nevner menysytemet TouchWiz som en viktig faktor. Det er gjort mange tilpasninger for å imøtekomme krav fra operatører, lage versjoner for forskjellige land (versjonen i Brazil har innebygget digital-TV-mottaker for eksempel), og lage egne widgeter til telefonen. Å tilpasse disse til Ice Cream Sandwich ville angivelig ikke være mulig på grunn av minnekonfigurasjonen til Galaxy Tab P1000 og Galaxy S.

Dermed ser det altså ut til at de som kjøpte Samsungs 2010-toppmodeller må stå over denne gangen. Når det er sagt finnes det tredjepartsutviklede ROM-filer til disse enhetene som gir dem Ice Cream Sandwich i originalform. Da altså uten TouchWiz-funksjonaliteten.

Kilder: Samsung (oversatt), Sammyhub.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.