NETTARKIV

Gabrielsens hatter

DEN NORSKE BANK har sett lyset og etablert sin egen innovasjonspris. Beste idé til kommersiell nyskaping vil bli premiert med DnBs innovasjonspris på 250.000 kroner. Ideen skal bidra til kunnskapsbasert næringsutvikling og ha et forretningsmessig potensial. Fristen for å melde seg på er 1. juni.

Det er prisverdig at DnB kommer på banen for å støtte innovasjon og entreprenørskap i Norge. Men timingen er høyst underlig, og jurysammensetningen kritikkverdig.

På samme tid som DnB slår seg på brystet og utlyser en konkurranse, trues den vel etablerte og populære Venture Cup av nedleggelse. Venture Cup er en gründerkonkurranse som i en årrekke har brakt frem flinke gründere. Underveis får deltagerne gratis veiledning om hvordan etablere egen bedrift og skrive forretningsplan. Førstepremien er 500.000 kroner, men vel så viktig er nettverksbyggingen. Ved utgangen av juni kan det være slutt, de private sponsorene vil ikke lenger bidra. Dermed risikerer Norge at et godt initiativ legges ned. Ville det ikke være bedre for DnB å gå inn her?

Det mest bemerkelsesverdige med DnBs innovasjonskonkurranse er likevel jurysammensetningen. Hva i all verden gjør næringsminister Ansgar Gabrielsen og stortingsrepresentant Øystein Djupedal i juryen? Uansett hvor godt faglig kvalifiserte de er, noe det kanskje kan stilles spørsmålstegn ved, sitter de to i dobbeltroller. Spesielt næringsministeren.

Stortinget vedtar budsjettene om statlig støtte til nyskaping og etablering av nye bedrfiter, og regjeringen iverksetter vedtakene. Da er det noe som skurrer når fremtredende politikere også blir aktører på andre arenaer.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.