KLIMA

G20s energiministre ikke enige om å kutte utslipp

Uenighet om hva det er viktigst å gjøre.

Noen land ønsket å prioritere karbonfangst framfor å trappe ned fossilt drivstoff, sier Indias energiminister Shri Raj Kumar Singh.
Noen land ønsket å prioritere karbonfangst framfor å trappe ned fossilt drivstoff, sier Indias energiminister Shri Raj Kumar Singh. Foto: Subash/Indias energidepartement
23. juli 2023 - 08:32

G20s energiministre, som er samlet i India, har ikke klart å bli enige om en plan for å redusere bruken av fossilt drivstoff.

Mangelen på enighet skyldes motstand fra flere energiproduserende land, blant annet mot en plan om å tredoble tilgangen på fornybare ressurser innen 2030

Planen om å sende ut et sluttkommuniké etter det fire dager lange møtet ble droppet på grunn av uenighetene, og i sluttbrevet fra møteledelsen var ikke kull engang nevnt.

Indias energiminister R.K. Singh sier at noen land ønsket å prioritere karbonfangst framfor å trappe ned fossilt drivstoff.

Han sier ikke hvilke land det gjelder, men det er kjent at store energiprodusenter som Saudi-Arabia, Russland, Kina, Sør-Afrika og Indonesia er imot en plan om å tredoble bruken av fornybar energi.

Det var heller ikke enighet om målet om at rike land skal bidra med 100 milliarder dollar i året til klimatiltak i utviklingslandene.

Møtet i Goa endte uten enighet til tross for at G7-lederne i mai i Hiroshima vedtok å trappe opp utfasingen av fossilt drivstoff.

NHO Luftfart og Fellesforbundet kom til enighet. Mekler Carl Petter Martinsen sier det var tilfredsstillende å komme til mål med forhandlingene.
Les også

Flyplass-streik avverget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.