ENERGI

Fyllingsgraden øker – opp 4,6 prosentpoeng i forrige uke

Den samlede fyllingsgraden er lavere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, ifølge NVE. Men Øst-Norge skiller seg ut.

Fyllingsgraden i norske vannmagasin øker, men er fortsatt lavere enn normalen. Her er kraftmagasinene ved Blåsjø i Rogaland ved en tidligere anledning med lav vannstand.
Fyllingsgraden i norske vannmagasin øker, men er fortsatt lavere enn normalen. Her er kraftmagasinene ved Blåsjø i Rogaland ved en tidligere anledning med lav vannstand. Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix
14. juni 2023 - 13:55

I norske vannmagasin lå den samlede fyllingsgraden på 49,9 prosent ved slutten av forrige uke (uke 23). Den stiger da med 4,6 prosentpoeng fra uken før.

Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Den samlede graden er lavere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, som er et nivå på 52,9 prosent. Det er magasinene i Sørvest-, Midt-, Nord- og Vest-Norge som trekker ned.

I Sørvest-, Midt-, Nord- og Vest-Norge lå fyllingsgraden under det som er normalen for denne tiden av året. For magasinene i Sørvest-Norge lå nivået på 55,66 prosent, opp 4,7 prosentpoeng fra uken før. I Midt-Norge lå nivået på 43,09 prosent, opp 6,1 prosentpoeng fra uken før. I Nord-Norge lå nivået på 46,74 prosent, opp 1,4 prosentpoeng fra uken før. I Vest-Norge lå nivået på 40,17 prosent, opp 6,9 prosentpoeng fra uken før.

I Øst-Norge lå fyllingsgraden over det som er normalen for denne tiden av året. Der lå nivået på 65,9 prosent, opp 6,3 prosentpoeng fra uken før.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.