PROSJEKTER

Fyllingen Maskin lavest på stor jobb på Askøy

Entreprenører fra Bergen og omegn dominerer kampen om en stor jobb på Askøy. Lavest ligger Fyllingen Maskin med et anbud på 149,9 millioner kroner. Det holder til en ledelse på vel 15 prosent.

Det skal legges ut 85 000 kbm i fylling på 3,3 km av fylkesveg 563. Bildet gir en god antydling av hvorfor behovet for fyllmasse er stort. Muligheten til å utvide mot høyre er ikke særlig stor hvis huset skal stå.
Det skal legges ut 85 000 kbm i fylling på 3,3 km av fylkesveg 563. Bildet gir en god antydling av hvorfor behovet for fyllmasse er stort. Muligheten til å utvide mot høyre er ikke særlig stor hvis huset skal stå. Foto: Google
16. jan. 2018 - 15:39

De øvrige anbyderne er:
Vassbakk & Stol fra Karmøy      173,4 mill.
Drange Maskin fra Bergen         175,7 mill.
Sartor Maskin fra Fjell                193,4 mill.
Vestafjell fra Bergen                   199,2 mill.

Oppdraget skal utføres på fylkesveg 563. Det er et av 7 delprosjekter i Askøypakken. Strekningen som skal utbedres er 3,3 km lang og går mellom Strømsnes og Hop.

Behovet for utbedringen av vegen er påtrengende. ÅDT varierer mellom 2 000 og 4 000, likevel er vegen for smal til at det kan markeres midtlinje. To korte bruer er til og med for smale til at to privatbiler kan møtes på dem.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Det er randbebyggelse langs hele strekningen, men for myke trafikanter er det ikke avsatt plass.

På den nye vegen blir det god plass til to kjørefelt pluss fortau. Total vegbredde inkludert skuldre blir 10 meter.

Det meste av vegen skal gå i av dagens trasé eller like ved, men masseuttaket blir likevel stort. Til sammen skal det sprenges 50 000 kbm og legges 85 000 kbm fylling i veglinjen.

Oppdraget omfatter også bygging av 4 700 kvm natursteinsmur, og etablering av nytt VA-anlegg langs hele strekningen.

Trafikkavviklingen blir krevende, ikke bare på grunn av randbebyggelsen. Den smale vegen er skoleveg for mange barn. På grunn av de vanskelige forholdene er byggetiden romslig. Frist for ferdigstillese er satt til 1. november 2020.

Prosjekteringen er utførrt av Cowi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.