Fylket skal bruke 40 millioner på planlegging av nye bomveier på Haugalandet

Fylkesutvalget i Rogaland har bevilget 40 millioner kroner til reguleringsarbeid og prosjektavklaring for nye bompengepakker på Haugalandet.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. sep. 2021 - 11:14

Slik skal planleggingsmidlene brukes, ifølge Rogaland fylkeskommune:

  • 20 millioner kroner til regulering av Risøy bru
  • 10 millioner kroner til videre arbeid med forfase og silingsfase for fylkesvei  547 Åkra Sør-Veakrossen
  • 10 millioner kroner blir satt av til mulighetsstudier for videre utvikling av fylkesvei 547 over Karmøy, fylkesvei 47 Karmsundgata, kollektivtrasé/oppgradering gjennom Haugesund sentrum og utbedringsstandard på fylkesvei 47 nord i Haugesund.

Saken blir endelig behandlet i fylkestinget 26. oktober.

Flertallet (Ap, Sp, KrF, V og MDG) ber også fylkesrådmannen søke Samferdselsdepartementet om å inngå forskutteringsavtale for regulering av Risøy bru og Åkra Sør-Veakrossen. Alternativt be om at penger som blir brukt til reguleringsarbeid og prosjektavklaring, kan inngå som en del av fylkeskommunens egenandel på 20 prosent i nye bypakker.

— På Haugalandet skal vi bygge store og viktige prosjekter. Men denne saken handler ikke om «ja» eller «nei» til bompengepakker, det skal kommunene og vi ta stilling til seinere. Det koster store beløp å planlegge. Vi ønsker å bevilge penger til en forfase og silingsfase når det gjelder Åkra Sør-Veakrossen, sa Tom Kalsås (Ap) i debatten.

Dette er saken:

I 2019 vedtok kommunene på Haugalandet og Rogaland og Hordaland fylkeskommuner å utarbeide nye bompengepakker som kan starte når dagens Haugalandspakke går ut sommeren 2023.

Rogaland fylkeskommune finansierer nødvendige plan- og utredningsarbeider for å utarbeide nye bompengepakker på Haugalandet. Flertallet i fylkesutvalget vedtok å bevilge penger for å tilfredsstille statlige krav om ferdig reguleringsplan for de største prosjektene i kommende pakker (ny Risøy bru i Haugesund og fylkesvei  547 Åkra Sør-Veakrossen på Karmøy).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.