PROSJEKTER

Fylket avviser økonomisk krav fra konkursrammet entreprenør - krever penger tilbake

Innlandet fylkeskommune avviser kravet fra Contexo om å få betalt over 400 millioner kroner for arbeidet med ny fylkesvei 33 på Tonsåsen og ved Bjørgo. Fylkeskommunen mener tvert imot å ha rett på å få 90 millioner tilbake fra firmaet.

Arbeidene på fylkesvei 33 på Tonsåsen og ved Bjørgo stoppet opp i sommer, da entreprenøren Contexo  nektet å fullføre oppdraget for Innlandet fylkeskommune.
Arbeidene på fylkesvei 33 på Tonsåsen og ved Bjørgo stoppet opp i sommer, da entreprenøren Contexo nektet å fullføre oppdraget for Innlandet fylkeskommune. Foto: Bjørn Olav Amundsen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. nov. 2020 - 13:35

Firmaet hadde kontrakt på å bygge fylkesvei 33 over Tonsåsen, og hevet kontrakten med fylkeskommunen den 29. juli år, før veien var ferdig.

Strekningen Hafslund-Dondern er en av de mest trafikkerte innfartsårene til Sarpsborg sentrum.
Les også

Bussene skal kjøre 5 km/t fortere i rushet etter prosjekt til over 300 mill.

Krevde 246 millioner i tillegg

I slutten av september leverte Contexo sitt sluttoppgjør til fylkeskommunen. Der krevde firmaet 246 millioner kroner i tillegg til det fylkeskommunen har utbetalt i løpet av de to årene som kontraktsforholdet varte. Fylkeskommunen har vurdert kravet og fremmet motkrav overfor Contexo, som gikk konkurs den 6. november.

Nå har fylkeskommunen gått grundig gjennom alle krav fra entreprenøren og regnet på sine egne merutgifter i forbindelse med at Contexo hevet kontrakten. Fylkeskommunen måtte få andre entreprenører til å gjøre ferdig anleggsarbeidet på fylkesvei 33, og har hatt ekstra administrasjonsutgifter med å følge opp arbeidet med prosjektet.

Illustrasjonsfoto: Stedet og maskinene på bildet har ingen tilknytning til klagen.
Les også

Mente konkurrenten ikke var kvalifisert til å bygge vei – møtte veggen

 

Motkrav på 90 millioner

– Fylkeskommunen har til nå betalt Contexo snaut 162 millioner. Arbeidet med å gå gjennom fakturaer og dokumentasjon fra selskapet, tilsier at firmaet har utført arbeid for cirka 113 millioner kroner, sier samferdselssjef Aud M. Riseng.

– Derfor mener vi at Contexo har fått utbetalt 49 millioner for mye. I tillegg har vi hatt over 41 millioner i ekstra utgifter i forbindelse med at firmaet hevet kontrakten. Dermed blir vårt samlede krav på rundt 90 millioner kroner. Vi har meldt dette inn til konkursboet i dag, sammen med en grundig redegjørelse for våre innsigelser til hvert enkelt krav i sluttoppgjøret fra Contexo, sier Riseng.

Fylkesvei 301 i Utladalen i Årdal etter at ras stengte veien i november 2022.
Les også

Trenger 38 mrd. til skredsikring: – Det haster

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.