Fylkesveinettet i Innlandet er stengt på 110 steder

60 veier på 110 punkter i Innlandet er stengt etter uværet Hans. Avganger er stengt på rundt 35 busslinjer i fylkeskommunen.

Deler av Dokka camping er helt oversvømt av vann etter at Dokkaelva har gått over sine bredder.
Deler av Dokka camping er helt oversvømt av vann etter at Dokkaelva har gått over sine bredder. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
11. aug. 2023 - 11:58

På den femte dagen etter at uværet Hans kom inn over Østlandet, er 60 veier stengt på til sammen rundt 110 punkter i Innlandet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kari Hermanrud i fylkeskommunen i en pressemelding.

Avganger er innstilt på rundt 35 busslinjer. I Ottadalen og Ringebu går det ingen busser fredag formiddag, og det er heller ingen bussforbindelse mellom Otta og Lillehammer. Busslinjer i byene rundt Mjøsa blir også berørt.

Fylkeskommunen registrerer fortsatt nye punkter på fylkesveinettet som er skadd av flom eller ras, selv om situasjonen har stabilisert seg noe i løpet av natten.

– Vi ber folk på det sterkeste om å respektere sperringer og ikke ta seg inn på veier som er stengt, sier samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet fylkeskommune.

I løpet av hele uken har det vært hendelser på omtrent 150 steder på fylkesveinettet. Man finner nye punkter der bruer og veier har fått skader etter hvert som vannet trekker seg tilbake. Flere områder har man ikke kommet til enda, fordi veien er stengt av ras, opplyser Riseng.

– Vi gjør det vi kan for å åpne noen av de viktigste øst-vest-forbindelsene våre så fort som mulig, sier hun.

Fylkesvei 255 i Gausdal, Nord-Fron og Sør-Fron, fylkesvei 27 mellom Ringebu og Stor-Elvdal og fylkesvei 29 mellom Dovre og Alvdal trekkes fram som viktige forbindelser for store deler av fylkeskommunen.

Fredag er antallet evakuerte i Innlandet omtrent 1200 personer.

Flere steiner endte opp på Geitebakken fotballbane etter et ras i natt.
Les også

Gigantsteiner raste ned på fotballbane

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.