DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Nå går endelig trafikken på fylkesvei 17 i Lurøy - ti dager etter at grunnen raste ut

Ble åpnet i ett felt litt over klokken 15.

Man håper å kunne åpne fylkesvei 17 for trafikk i løpet av mandagen.
Man håper å kunne åpne fylkesvei 17 for trafikk i løpet av mandagen. Foto: PNC
24. sep. 2018 - 10:44

Det var fredag 14. september at det gikk et minst 200 meter undersjøisk jordras på fylkesvei 17 ved Liatinden i Lurøy kommune i Nordland. 

Flere grunnundersøkelser

Siden da har veien vært helt stengt, og berørte trafikanter har kunnet kjøre gratis ferge mellom Stokkvågen og Kilboghamn for å komme seg frem. 

Fredag meldte Vegvesenet at det kan bli snakk om å åpne veien igjen i dag - mandag. Dette ble fastholdt av byggeleder Thor-Ole Stensøy når vi snakket med han mandag formiddag. 

PNC - som er entreprenør på strekningen - har laget en midlertidig vei, som går lenger inn mot land. Når denne åpner kan trafikken gå i ett felt forbi raset. 

– Vi jobber fremdeles, men jeg har forhåpninger om at vi kan åpne veien i dag. Vi vil ta en avgjørelse om cirka tre timer, fortalte byggelederen mandag formiddag. 

– Hvordan ser det ut på området?

– Selve veibanen ser jo grei ut, men vi skal gjøre ytterligere grunnundersøkelser, for å sjekke at det ikke raser ut enda mer, sier Stensøy. 

Samtidig jobbes det med å sikre massene oppe i fjellsida. 

LES OGSÅ: Ikke god nok skredsikring og skredvernstiltak i Region nord, mener Vegtilsynet

Skjedde ved tunnelprosjekt

Raset skjedde rett sør for der den nye Liafjelltunnelen kommer ut. Prosjektet leder Alf Harald Barosen, fortalte i forrige uke at dette ikke påvirker arbeidet som pågår der. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Den nye tunnelen er en del av det 5,5 kilometer lange prosjektet fv. 17 Liafjellet-Olvikvatnet som består av to tunneler, samt en fylling og en liten bru over Olvikvatnet. 

PNC vant kontrakten på arbeidet med en pris på 339,3 milloner kroner i anbudskonkurransen i 2016. Hele prosjektet skal være ferdig mot slutten av neste år. 

OPPDATERT: Thor-Ole Stensøy forteller ved 14.30-tiden at de åpner veien for trafikk i ett felt rundt klokken 15 mandag ettermiddag. 

– Vi jobber med å få på plass lysregulering og vil kjøre trafikk med ledebil i første omgang, opplyser han. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.