NYHETER

Fylkesveg i Fusa skal utbedres

2,5 km av fylkesveg 122 i Hordaland har behov for utbedring. Entreprenører som er interessert i oppdraget må regne ferdig innen 20. desember.

Denne mørke alléen med plass til én bil har status som fylkesveg 122. De som vil gi vegen en standard den fortjener, må gi anbud innen 20. desember. (Foto: Google)
Denne mørke alléen med plass til én bil har status som fylkesveg 122. De som vil gi vegen en standard den fortjener, må gi anbud innen 20. desember. (Foto: Google)
14. nov. 2013 - 14:28

Fylkesveg 122 ligger i Fusa kommune sørøst for Bergen. Behovet for utbedring av de 2,5 kilometrene er påtrengende. Strekningen har bare ett felt, møteplassene ligger i god avstand fra hverandre, og vegdekket er dårlig.

Vegvesenet tar sikte på anleggsstart 14. februar og fullføring innen 1. desember 2015. Anleggstiden er tilsynelatende romslig, men den som får kontrakten vil stå overfor krevende oppgaver.

Over en strekning på ca. 100 meter går fylkesvegen gjennom et område med kvikkleire. På to strekninger er det oppsprukket fjell ovenfor vegen. Den ene strekningen er 100 meter lang. Her skal det utføres bergsikring. Den andre er 230 meter lang. Her skal vegen flyttes og ny trasé etableres på fyllinger.

Store rystelser kan ikke aksepteres i området hvor fyllingene skal legges. Sprenges eller meisles blir derfor ikke tillatt. Murfot for fyllingene og eventuell fortanning må støpes.

Norconsult har stått for prosjekteringen. Som vanlig når en veg skal utbedres, benytter kabeletater anledningen til å fornye utstyret. Fusa kraftlag og Fusa vannverk skal legge kabler og ledninger langs vegen. Entreprenøren får ansvar for å koordinere dette.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.