FYLKESVEIER

Fylkesdirektøren sier nei til regnbue-overgang i Bergen

Bergen kommune vil ha regnbuefarger på fotgjengerfelt i alle bydeler, men får nei til å gjøre det på fylkesveier i sentrum.

Slik ser det første ferdige gangfeltet ut på Teigane i Arna. Gangfelt skal alltid ha hvite striper, derfor er de beholdt.
Slik ser det første ferdige gangfeltet ut på Teigane i Arna. Gangfelt skal alltid ha hvite striper, derfor er de beholdt. Foto: Håvard Prestegården, Bergen kommune
31. mai 2023 - 08:16

Ifølge Bergensavisen ønsker kommunen slike fotgjengerfelt rundt Festplassen i forbindelse med pride-arrangementet i juni. Området er en del av Bergenshus bydel.

Fylkesdirektør Rune Haugsdal roser ifølge avisen det han omtaler som et prisverdig initiativ fra Bergen kommune, men vil ikke ha regnbuefargede overgangsfelt på fylkesveier.

Fylkesdirektøren mener at veibanen ikke bør brukes som lerret for ulike uttrykk, budskap og politiske markeringer.

Støttes av hovedutvalget

– Trafikkarealer skal kunne brukes av alle, og trafikkreguleringer skal bli forstått og respektert av alle, skriver fylkesdirektøren i en innstilling.

Denne innstillingen støttes av et flertall i I hovedutvalget for samferdsel og mobilitet bestående av Høyre, Frp, Sp, KrF og den uavhengige representanten Trym Aafløy. De viser alle til trafikksikkerhet som hovedargument.

Saken skal behandles i fylkestinget 14. juni.

Fri: Uforståelig

Torgeir Toppe, leder i Fri Vestland, reagerer på innstillingen.

– Det er uforståelig at de skal gjøre seg så firkantede, sier Toppe til BA.

Alle de andre bydelene har fått sine regnbuefargede fotgjengerfelt, ifølge Bergen kommune.

De er ved Teigane (Arna bydel), Åsane senter (Åsane bydel), Damsgårdsveien (Laksevåg bydel), St. Clemens' vei (Årstad bydel), Lagunen (Fana bydel), Nebbeveien (Fyllingsdalen bydel) og Aurdalslia (Ytrebygda bydel).

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.