Fylkesdirektør i Viken på søkerlisten til jobben som ny jernbanedirektør

Fylkesdirektør for infrastruktur i Viken fylkeskommune, Knut Sletta, er en sterk søker på den ledige jobben som jernbanedirektør.

Knut Seltta er som fylkesdirektør i Viken ansvarlig for 5 339 km fylkesveier fra Halden i sør til Hardangervidda i nord
Knut Seltta er som fylkesdirektør i Viken ansvarlig for 5 339 km fylkesveier fra Halden i sør til Hardangervidda i nord Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. apr. 2021 - 10:53

Knut Sletta (54) er av de navnene som er offentlig på søkerlisten og som peker seg ut  blandt de best kvalifiserte. Flere av de 19 søkerne har ifølge søkerlisten trukket seg, mens noen navn er unndratt offentlighet.

Knut Sletta er i dag direktør for Infrastruktur i Viken fylkeskommune, en stilling han har hatt siden etableringen av det nye fylket fra årsskiftet i fjor.  Her har han ledet en organisasjon på mellom 300 – 400 mennesker, som omhandler alt av fylkeskommunens engasjement innen veier og kollektivtransport.  Før det kom han fra stillingen som  fylkesrådmann i Akershus fylke.

Knut Sletta er en helstøpt byråkrat med over 20 års erfaring fra offentlig forvaltning. Han er utdannet samfunnsøkonom og har blant annet tidligere jobbet i Direktoratet for statlig økonomistyring (DFØ) og som avdelingsdirektør og underdirektør i Kunnskapsdepartementet.

Tidligere jernbanedirektør Kirsti Slotsvik har sagt opp som jernbanedirektør for å tiltre i en ny jobb som leder i et utviklingsselskap hjemme i Ålesund.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.