NYHETER

Fv 44 i Rogaland utvides

En 1 200 meter lang strekning på fylkesveg 44 i Rogaland skal utvides fra to til fire felt. To av feltene blir forbeholdt busser og tilpasset en eventuell framtidig bybane. Anbudsfrist er 28. november.

Her blir det fire felt i løpet av første halvår 2015. T-krysset i forgrunnen blir bygd om til en rundkjøring. (Foto: Google)
Her blir det fire felt i løpet av første halvår 2015. T-krysset i forgrunnen blir bygd om til en rundkjøring. (Foto: Google)
31. okt. 2013 - 09:11

Hvis det er sant at kjært barn har mange navn, må fylkesveg 44 være høyt elsket. På de 15 kilometrene mellom Stavanger og Sandnes har den ikke mindre enn 12 navn. På strekningen som står for tur til å bli utvidet, heter den Forussletta.

Strekningen ligger i Sandnes kommune like sør for grensen mot Stavanger. Ytterpunktene er Stokkaveien i sør og Løwenstrasse i nord. Den siste er også kjent som fylkesveg 349.

Stokkavegen skal få to midtstilte kollektivfelt. Mellom disse og de åpne feltene blir det en rabatt. På hver side av åpne feltene blir det sykkelfelt og fortau. Total vegbredde blir 27 meter. To strekninger på fylkesveg 44 i Stavanger kommune fått samme standard i løpet av de to siste årene.

I dag har Forussletta ett felt på det meste av den aktuelle strekningen. Likevel må bare ett hus rives for å gi plass til utvidelsen. Noe av årsaken er at det er rabatter og sperrefelt på deler av vegen.

På en tredjedel av strekningen blir det masseutskifting. Kontrakten omfatter også etablering av tre rundkjøringer og tre bussholdepasser i hver retning, pluss omlegging av ledninger for vann, avløp, overvann og kraft.

Prosjekteringen er utført av Asplan Viak. Innen 30. juni 2015 må jobben være fullført.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.