ARKIVNYHETER

Fv 164 utenom Sandvika

I dag møtes Engervannsveien og Folangerveien i en tre-armet rundkjøring. En fjerde arm skal gå rett inn i tunnelen som blir sprengt gjennom Løkkeåsen. Den som vil ha den jobben må gi anbud innen 1. mars.
I dag møtes Engervannsveien og Folangerveien i en tre-armet rundkjøring. En fjerde arm skal gå rett inn i tunnelen som blir sprengt gjennom Løkkeåsen. Den som vil ha den jobben må gi anbud innen 1. mars. Bilde: Anders Haakonsen

Tunnelen skal gå under Løkkeåsen. Lengden blir 180 meter. Den nye fylkesveg 164 kommer til å gå mellom rundkjøringen i Engervannsveien ved enden av vannet og krysset mellom Leif Larsens vei og Skytterdalen. Entreprisen omfatter driving og sikring av tunnelen og støp av portaler i begge ender.

Mellom nordre portal og Brynsveien skal 200 meter av fylkesveg 164 utbedres i samme entreprise. Når tunnelen blir ferdig, skal 320 meter av nåværende fylkesveg 164 bygges ned til adkomstveg for boliger. Dette arbeidet inngår i entreprisen.

Den som får kontrakten skal også etablere en 450 meter lang lokalveg, utbedre eksisterende støttemurer og bygge fire nye og legge om kabler og ledninger.

Tunnelen blir ferdig sommeren 2012. Hele prosjektet skal fullføres i løpet av samme år.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.