NETTARKIV

Fusjonerer og automatiserer

Fusjonen mellom de fem bedriftene i MMC-gruppen og Odim Skodje AS skla realiseres i løpet av sommeren.

– Sammen kan vi styrke innsatsen på det internasjonale markedet og utvikle et teknologisk forsprang, sier administrerende direktør Asbjørn Solevågseide i MMC Fodema, som blir konsernsjef i det foreløpig navnløse, nye selskapet.

Mer automatisering

Han signaliserer vilje til å putte penger i teknologi som rasjonaliserer bort manuelle prosesser. Det fusjonerte selskapet vil styrke sin posisjon innen automatisering og avanserte styrings- og rapporteringssystemer.

– Vi utvikler styringssystemer som skal gjøre det mulig å følge fisken fra den landes på kaia til den stables ferdig plastpakket med strekkode for sporbarhet. Automatisert styring og overvåking brer om seg i alle våre markedssegmenter, forteller teknisk sjef Rune Myklebust ved MMC Fodema.

Bakteriekontroll

I tillegg til automatisering av tunge, arbeidsintensive operasjoner, står effektiv hygienekontroll sentralt. Mye av den teknikken som brukes i fiskeindustrien i dag, ble utviklet i en tid der kravene til renhold og hygiene ikke var så strenge som nå.

– Utstyret må utformes slik at det forenkler renhold og bakteriekontroll. Industrien bruker mye tid og store summer på renhold, og stiller langt strengere krav til leverandørene enn før, forteller Solevågseide.

Les mer om: