INDUSTRI

– Fundo-felgen kan forsvinne

Einar Aasen (t.v) står bak Fundos hybridfelg som nå har en usikker fremtid.
Einar Aasen (t.v) står bak Fundos hybridfelg som nå har en usikker fremtid.Bilde: Trond Gram

Det frykter organisasjonen Lederne som nå krever at nærings- og handelsminister Sylvia Brustad tar grep for å hindre konkurs i selskapet som lager felger. Og det straks:

– Uten rask tilførsel av kapital nå, så vil det være slutten for bedriften i Høyanger, skriver forbundsleder Jan Olav Brekke i et brev til departementet.

Må ha 20 millioner

Ifølge Lederne, som har 16 medlemmer ansatt i ledende stillinger i Fundo Wheels, trenger bedriften på kort sikt 20 millioner kroner for å overleve.

Falch, Knut

Faren for å havne i skifteretten øker for hver dag som går for selskapet som er en leverandør til den kriserammede bilindustrien.

– Vi er kjent med at det fra myndighetenes side arbeides med å utforme en finansieringspakke for næringslivet som skal presenteres den 26. januar. Vi frykter at dette kan være i seneste laget for mange bedrifter, inklusiv Fundo Wheels, påpeker Brekke.

Ingen lønn i desember

Likviditetskrisa førte til at 200 Fundo-ansatte ikke fikk utbetalt lønna de har krav på 29. desember. Nå håper de ansatte på å få desemberlønna torsdag.

– Det er sagt at lønna blir utbetalt 8. januar. Det virker ganske sikkert at pengene kommer denne dagen, sier hovedtillitsvalgt Erik Flæthe i Fundo til Firda .

Ifølge ham blir produksjonsstoppen, som ble iverksatt 12. desember, nå forlenget med ei uke til 12. januar.

Utsatt er også rettssaken der ISS Industri har krevd Fundo konkurs på grunn av utestående fordringer.

Frykter hybridfelgen forsvinner

Lederne advarer Sylvia Brustad med at en konkurs i Fundo også betyr farvel til deres patenterte hybridfelg, som er både lettere og sterkere enn tradisjonelle aluminiumsfelger.

– Går bedriften til skifteretten nå, vil sannsynligvis denne teknologien gå til utlandet. En slik utvikling ville være meget negativt for Norge som en innovativ, framtidsrettet og ikke minst miljøbevisst industrinasjon, skriver organisasjonen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.