IT

- Fundamentet for Norge etter oljen legges nå

Generalsekretær Per Morten Hoff, IKT Norge, under IT-politisk valgdebatt på Bristol Hotel, Oslo, 21. august 2009.
Generalsekretær Per Morten Hoff, IKT Norge, under IT-politisk valgdebatt på Bristol Hotel, Oslo, 21. august 2009. Bilde: Espen Zachariassen

Den nye regjeringen til Jens Stoltenberg skal nå hamre ut sin regjeringserklæring for de fire neste årene, og IKT-Norge er opptatt av å løfte IT-spørsmål opp på agendaen.

– Den nye regjeringen er avhengig av IT-teknologi for å gjennomføre sine valgløfter innenfor blant annet sysselsetning, skole, helse og miljø, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge i en pressemelding.

Norske arbeidsplasser

– Vi trenger rammebetingelser som sikrer norske arbeidsplasser fremover, sier Hoff.

IKT-Norge ber ikke om særfordeler, men påpeker at når produksjonsmåter, arbeidsplasser og arbeidsmetoder har tatt steget over til kunnskapssamfunnet, så må også rammebetingelsene gjøre det.

– Kunnskapsbaserte arbeidsplasser kan lett flyttes til andre land med bedre rammebetingelser, dette må politikerne finne løsninger for, sier Hoff.

Datalagringsdirektivet

– Datalagringsdirektivet er en sak som splitter regjeringen, og det blir spennende å se hvordan AP som siste norske parti tar stilling til om all elektronisk kommunikasjon i Norge skal overvåkes.

IKT-Norge påpeker at Stortingsflertallet er i mot direktivet, og her vil det være eventuelle partipisker som avgjør.

– Vi i IKT-Norge vil være en vaktbikkje for denne saken også i det nye Stortinget, sier Hoff.

eValg i 2013

Den rødgrønne regjeringen ble gjenvalgt, men valgdeltagelsen var på sitt laveste nivå siden 1927. IKT-Norge mener løsningen er opplagt.

– For å øke valgdeltakelsen er eValg eneste svaret, mener Hoff.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.