IKT

FunComs Drømmefall snart klart

KVINNELIG HELT: I Drømmefall som lanserer i månedskifte april, mai er det Zoë som skal løse mysteriet. Hovedmålgruppen for spillet er kvinner.
KVINNELIG HELT: I Drømmefall som lanserer i månedskifte april, mai er det Zoë som skal løse mysteriet. Hovedmålgruppen for spillet er kvinner. Bilde: FunCOm
Ragna Kronstad
6. mars 2006 - 09:51
Vis mer

Forgjengeren til Drømmefall , Den lengste reisen, er flere ganger blitt kåret til beste spill i sin sjanger.

Spillet,som kom i 1999, ble populært over hele verden og FunCom har nytt godt av berømmelsen. Forventningene er derfor store når FunCom lanserer oppfølgeren.

FunCom understreker at Drømmefall er et voksent spill for voksne mennesker.

Selv om det er lagt inn noen kampscener er det ikke er noe særlig blod eller vold i spillet.

Likevel kan spillet få 17 års grense i USA fordi FunCom har satset på en voksen storyline med et modent språk. En av rammefortellingene handler om Zoë som leter etter sin forsvunnede ekskjæreste.

Hemmelig historie

Pressen som var invitert til en smugkikk i går kveld, fikk ikke vite mer om selve historien i spillet.

- Det er det er historien som gir spillopplevelsen, sier produktsjef Jørgen Tharaldsen.

Budsjettet forblir også hemmelig, men Tharaldsen kan røpe at det har kostet langt mer enn en norsk spillefilm å utvikle eventyret, det kan ta opp til 30 timer å komme seg gjennom.

Fantasi og fremtidsvisjoner

Drømmefall blander fantasi og fremtidvisjoner I et univers bestående av tre verdener, den vitenskaplige verden Stark som er teknologiorientert, den magiske verden Arcadia og den fryktinngytende verden Winter.

Innenfor disse tre verdenen er det 85 lokasjoner.

– Art Director, Christer Sveen, har gjort nøye research for at detaljene skal stemme. Vi har også jobbet mye med lys og fargevalg. sier Tharaldsen.

Det som gjør Drømmefall spesielt er at man spiller tre hovedkarakterer, Zoë, April og Kian. Deres historier går inn i hverandre og kolliderer. Karakterene har også muligheter til å skifte mellom verdener. Zoës historie starter i Casablanca i 2219. Her får hun blant annet hjelp av en venninne som driver en suspekt elektronikksjappe med mange nyttige duppedingser.

– Vi har lekt oss og har fantasert om hvordan gadgets det finnes i fremtiden. Men det er ikke helt fjernt fra vår virkelighet, røper Tharaldsen.

Snakker seg ut

Spillets oppgaver kan løses på flere måter. Man kan velge å la karakterene snakke seg ut av situasjonene, lede oppmerksomheten bort til noe annet eller slåss.

Hovedkarakterene Zoë er kjent for å være flink med snakketøyet, så hvis man ønsker, kan man gjennom spillet hele tiden oppleve små morsomme historier som følge av dette.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Populært blant kvinner

Halvparten av de som spilte Den lengste reisen var kvinner, ifølge FunCom. Oppfølgeren har også kvinner som en hovedmålgruppe

- Vi har dratt inn puppene litt og har unngått å bruke "ta meg "-blikket som spillbransjen ellers utytter kynisk. Her er kvinner verken offer eller übermacho, sier Tharalsen.

Egen norsk språkdrakt

Spillet skal lanseres likt i hele verden i månedskifte april, mai.

Alle versjoner vil ha egen språkdrakt. I den norske versjonen vil kjente norsk skuespillere bli brukt, men disse er ikke kjent ennå.

Er du blant dem som venter i spenning?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.