Fullastet godstog sporet av i Narvik – omfattende materielle skader

10–12 togvogner lastet med 100 tonn jernmalm hver har sporet av i Narvik. Det er omfattende skader på togsporene, men ingen personer ble skadd.

Det er omfattende skader på togsporene etter at 10–12 togvogner lastet med 100 tonn jernmalm hver sporet av like ved Narvik jernbanestasjon. Ingen personer ble skadd i hendelsen.
Det er omfattende skader på togsporene etter at 10–12 togvogner lastet med 100 tonn jernmalm hver sporet av like ved Narvik jernbanestasjon. Ingen personer ble skadd i hendelsen. Jørn Ove Aspenes

10–12 togvogner lastet med 100 tonn jernmalm hver har sporet av i Narvik. Det er omfattende skader på togsporene, men ingen personer ble skadd.

Bane Nor meldte om hendelsen ved 15.20-tiden søndag ettermiddag.

– Det er et fullastet malmtog som har sporet av på Narvik stasjon, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til VG.

Det er ikke meldt om personskader, men det er snakk om omfattende skader på sporene og sporanleggene, opplyser Korslund til TV 2.

– Vi står overfor en omfattende jobb å rydde opp etter den avsporinga, sier Korslund.

Kan ta dagevis å rydde opp

Les også

Til NTB sier til Korslund at de foreløpig det er for tidlig å si noe om hvor lang tid det tar før de får ryddet opp etter avsporingen.

– Foreløpig har vi ikke oversikt over omfanget av skadene, men det kan fort ta dager, sier pressevakten.

Han forteller at de allerede har blitt nødt til å snu ett godstog som følge av hendelsen. De jobber med å finne alternativ transport for både godstrafikken og persontrafikken.

– Det vil skje i regi av togselskapene, sier Korslund.

Ingen personskader

Lokalavisa Fremover har vært i kontakt med daglig leder i råvareleverandøren LKAB Norge, Marit Walleniussen. Det er de som drifter malmtrafikken mellom Kiruna og Narvik. Hun fikk beskjed om hendelsen litt over klokken 15.

– Foreløpig har jeg ikke oversikt over situasjonen. Jeg jobber med å skaffe meg oversikt. Jeg har fått bekreftet at det heldigvis ikke er noen personskader, sier Walleniussen.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.