NYHETER

Full stopp ved Huken om fire år

Oslo kommune punger ut 85 millioner kroner i et forlik med konkursboet i Oslo Vei, for at uttaken ved Huken pukkverk skal stoppe to år før avtalen egenlig løper ut.

Partene i rettstvisten etter konkursen i Oslo Vei er kommet til enighet, og saken trekkes fra rettssystemet. Her fra Huken pukkverk. Foto: Heidi Marie Fikke,Scanpix
Partene i rettstvisten etter konkursen i Oslo Vei er kommet til enighet, og saken trekkes fra rettssystemet. Her fra Huken pukkverk. Foto: Heidi Marie Fikke,Scanpix Bilde: Fikke Heidi Marie
17. des. 2014 - 22:18

Oslo (NTB): Dermed er partene kommet til enighet, og saken trekkes fra rettssystemet.

Samtidig frafaller Oslo kommune alle fordringer i boet, opplyser kommunen i en pressemelding onsdag.

– Jeg er glad for at vi nå kan sette punktum i en sak som har vært vanskelig for alle involverte parter, sier Anne Siri Koksrud Bekkelund (V), konstituert byråd for kultur og næring.

Som en del av forliket blir Huken pukkverk på Grorud avviklet innen utgangen av 2018. Opprinnelig skulle anlegget vært nedlagt ved utgangen av 2014.

Oslo Vei ble opprettet i 2001, som en fortsettelse av Oslo veivesen. Styret i selskapet begjærte det konkurs i desember 2012, og nærmere 300 ansatte mistet jobben.

I desember i fjor slo en granskingsrapport fra konkursboet fast at Oslo kommune som eneeier i Oslo Vei brøt sine egne prinsipper for god eierstyring, blandet sammen flere roller og grep direkte inn i forvaltningen. Ifølge granskingen drev kommunen selskapet til konkurs og påførte kreditorene et tap på 500 millioner kroner. Konkursboet stevnet kommunene inn for Oslo tingrett for å kreve erstatning, men denne saken er nå altså trukket. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.