INDUSTRI

Full stopp for Think

STOPP: Think sliter såpass at de nå har bedt forhandlerne om å holde igjen også ferdigproduserte biler.
STOPP: Think sliter såpass at de nå har bedt forhandlerne om å holde igjen også ferdigproduserte biler. Bilde: Think

Norske Think måtte rett før jul innrømme at kapitalkassa var tom, og at de hadde behov for 200 millioner kroner for fortsatt drift.

Selskapet stanset da produksjonen, og ga de ansatte ferie frem til nyttår.

Stanser

Nå har de også bedt forhandlerne stanse leveransene av ferdige biler, får Teknisk Ukeblad opplyst fra RøhneSelmer, som selger Think i Norge.

Salgsdirektør Richard Waitz i Think sier til TU.no at de så seg nødt til å gi arbeiderne utvidet juleferie for å ivareta kapitalen i selskapet

– Vi er jo inne i en utfordrende finansiell fase, og arbeider fortsatt med å få på plass den arbeidskapitalen som er nødvendig for å produsere biler. Derfor har vi stoppet produksjonen midlertidig, og sagt til forhandlerne at de må være avventende med å levere biler før vi har fått på plass det formelle.

Les også: – Think trenger stor partner

Uten servo

Han presiserer at det i utgangspunktet ikke er noe i veien for at ferdigproduserte biler kan leveres ut til kundene.

– Vi hadde opprinnelig cirka 550 kundesolgte biler, og av de var det nesten 200 som ventet på 2+2-seter. Av de resterende 350 sa cirka 100 at de ville ha en bil umiddelbart, og disse ble derfor levert uten servostyring. I desember produserte vi rundt 100 biler, og av disse ble nærmere 60 utlevert. Biler uten servostyring kan vi levere relativt raskt, sier Waitz.

Trenger medgang

Nå håper Think på støtte fra myndighetene.

– Ja, vi er relativt forventningsfulle til myndighetenes støtteordninger for industrien. Det er vel ikke bare vi som sliter. Finanskrisen gir ekstremt høy risikoaversjon, og vi trenger også medgang fra finansmarkedet nå, sier Waitz.

Teknisk Ukeblad kjenner også til at Think og RøhneSelmer skal ha et møte om situasjonen mandag.

Les også: Dansk bekymring for Think

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.