Full stans i NCC

Full stans i NCC
Bilde: Sten Jansin

De ansatte skal bruke tid på å drøfte risikoer på arbeidsplassene, hvordan sikkerheten og arbeidsmiljøet kan økes og hvordan holdningen til en sikker arbeidsplass kan bli enda bedre.

- Vi har høyt fokus på HMS-arbeid, og er gode på dette i NCC. Men vi ønsker å bli enda bedre. Derfor har vi valgt å stanse arbeidet i 30 minutter i dag i hele konsernet, for å prioritere sikkerhet. I tillegg har vi satt av hele uken til fokus på HMS-arbeid i Norge, sier Peter Gjørup, administrerende direktør i NCC Construction.

Klokken 09.00 i dag tas det en pause i arbeidet på flere tusen prosjekter i hele konsernet, og alle samles for å drøfte hvordan sikkerheten kan forbedres, inklusive underentreprenører og konsulenter. Målet er å komme frem til helt konkrete forslag til hvordan sikkerheten kan forbedres.

Det er utarbeidet et forslag til diskusjonspunkter og alle ansatte oppfordres til å mene noe om hvordan sikkerheten ivaretas på deres arbeidsplass.HMS-uke i Norge

I tillegg til Awareness Day i hele konsernet har NCC Construction valgt å sette av hele uken til fokus på HMS på hver enkelt arbeidsplass. I løpet av uken vil det bli gjennomført flere kurs, blant annet innen førstehjelp, ergonomisk veiledning og sikkerhetskurs med fokus på kunnskap om personlig verneutstyr. Enkelte steder i landet holdes det også øvelser sammen med lokalt brannvesen og ambulansetjeneste.

- Det er viktig at alle engasjeres i dette arbeidet. Arbeidsmiljø og sikkerhet er viktig for alle, og den enkelte ansattes motivasjon og holdninger er avgjørende for å lykkes, sier Dag Henning Bredesen, HMS-sjef i NCC Construction.

NCC har en nullvisjon når det gjelder ulykker. På veien er det et delmål med skadeverdi på under 4 i 2011.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.