KRAFT

Full pakke for småkraftutbyggere

Store eller små fosser - det spiller liten rolle. Alt er kartlagt av NVE. Landets kraftpotensial er beregnet.
Store eller små fosser - det spiller liten rolle. Alt er kartlagt av NVE. Landets kraftpotensial er beregnet.
Camilla Aadland
14. feb. 2007 - 11:25

Hovedpersonen bak er stolt over å ha fått frem det han kaller "totaltilbudet" til falleiere i Norge og Sverige.

Vi tror falleierne vil få ut en maksimal verdi av sine fallretter, samt at grunneier har eierskap og full kontroll med anlegget i all framtid, sier daglig leder Arne Jakobsen i GreenStream Network (GSN), som eier rådgivnings- og tjenesteselskapet Blåfall AS.

Internasjonale krefter

Finansieringsselskapet Blåfall Energi eies av Landsbanki Íslands, nederlandske Koop Duurzame Energie og finske Kymppivoima Tuotanto.

Selskapet har ved oppstart en kapitalbase på 20 millioner euro, tilsvarende ca. 165 millioner kroner. Pengene skal brukes som egenkapitalinnskudd i form av aksjekapital i kraftverkene. Modellen innebærer at Blåfall Energi eier kraftverket sammen med falleieren.

Innhold

Sammen tilbyr selskapene en totalpakke som inkluderer planlegging, konsesjonssøknad, tekniske og finansielle løsninger samt bistand til salg av strømmen og grønne sertifikater på det europeiske markedet.

– Vi gjør dette, fordi vi gjennom GreenStream Network har lang erfaring med salg og rådgivning innenfor fornybar energi. Vi vet at det å finansiere oppstart og langsiktig drift av små vannkraftverk krever en helt spesiell kombinasjon av kompetanse, både om fornybar energi-ordninger spesielt og kraft- og energimarkedene generelt. I tillegg kreves det kompetanse om finansiering og lån til grønn kraftproduksjon. Derfor har det vært så viktig å få inn solide eiere, som er aktører i kraftmarkedet med erfaring fra utbygging og produksjon, sier daglig leder Arne Jakobsen i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.