PRODUKTNYHETER

Full oversikt over produksjonen

Systemet heter Proficy for Manufacturing , og er utviklet av Mountain Systems Inc. Distributøren heter Novotek AS, og holder til i Larvik.

Nøyaktig tilbakemelding

Proficy skal gi full oversikt over alle deler av produksjonen og nøyaktig tilbakemelding når noe går galt. Det samler inn og analyserer data fra PLS-systemer, skjermsystemer og de distribuerte kontrollsystemer (DCS) i produksjonsbedrifter. Systemet er bygget opp i moduler som kan installeres etter den enkelte bedrifts behov.

I tillegg til et stort antall systemer som står rundt om i fabrikkene og styrer maskiner og prosesser, fins kontorsystemer for alt fra enkle lagerstyrings- og regnskapssystemer til komplette ERP-systemer som integrerer selskapenes forretningsdata. Mange bedrifter har også begynt å lukte på e-handel for å rasjonalisere eller integrere systemene sine mot underleverandører og samarbeidspartnere.

Samler og analyserer

Proficy kan ta vare på og analysere alle de forskjellige, høyoppløselige dataene fra produksjonen. Systemet lagrer dataene om maskiner, mennesker, råvarer og ferdigvarer og bygger opp en detaljert modell av produksjonen. Systemet holder selv rede på relasjoner mellom forskjellige data. Hvis en produksjonslinje stopper, gis automatisk svar på når stoppen skjedde, hvor lang nedetid den forårsaket, hva som var årsaken og hvor mye vrak avbruddet resulterte i.

Den andre funksjonen systemet utfører, er å lagre produktbeskrivelser og endringer i de ulike ressursene. Normalt vil endringer programmeres i Proficy, som så igjen programmerer PLS-en. Hvis PLS-en programmeres direkte, vil systemet oppfatte det og logge hendelsen.

Systemet kan brukes for å avsløre flaskehalser i produksjonen, og det kan også svare på hva ting koster å produsere. En av modulene er viet sporbarhet.

Integrasjon

Mange produksjonsbedrifter bruker ERP-systemer som håndterer både tekniske og økonomiske transaksjoner.Slike systemer er ofte i praksis bedre på den økonomiske siden enn på den tekniske. Derfor er en av funksjonene til Proficy å integrere med ERP-systemer. Det kan også komme til nytte når bedriften ønsker å innføre elektronisk handel.

Proficy er bygget opp som et klient–tjenersystem og er basert på windows. Brukerne får tilgang til systemet enten gjennom en tykk nettverksklient, eller en tynn klient basert på en enkel nettleser. Det betyr at de ikke trenger å være på bedriften, men kan like gjerne være hjemme, eller på reise når de bruker systemet.

Systemet kan også produsere data i excel-format for bruk i ulike analyser.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.