KLIMA

Full ommøblering i regjeringen

18. okt. 2007 - 11:52

Utviklingsminister Erik Solheim blir superminister i en kombinert statsrådstilling for miljø- og utviklings- og miljøspørsmål. miljø- og utviklingsminister.

Øystein Djupedal skal ut, mens Bård Vegar Solhjell (SV) skal inn som Kunnskapsminister.

Manuela Ramin Osmundsen (Ap) er imidlertid den store overraskelsen i statsrådskiftene som ventes å bli kunngjort torsdag ettermiddag.

I tillegg melder Stavanger Aftenblad at fylkesmann Tora Aasland (SV) i Rogaland er aktuell som ny forskningsminister.

Splitter statsrådpost

Ifølge NRK blir Ramin Osmundsen ny statsråd med spesielt ansvar for integrering. Det skjer ved at Arbeids- og inkluderingsdepartementet deles. Bjarne Håkon Hanssen forblir arbeidsminister.

Ramin Osmundsen er tidligere leder av Utlendingsdirektoratet (UDI). Hun valgte å trekke seg som UDI-leder etter den omstridte kurdersaken våren 2006.

Slår sammen

Erik Solheim, som i dag er utviklingsminister, vil etter det NRK erfarer bli ny miljøvernminister etter Helen Bjørnøy (SV).

Både Aftenposten.no og NRK melder at utviklingsminister Erik Solheim kan få et utvidet ansvarsområde. Solheim har ikke ønsket å gi fra seg ansvaret for bistand og utvikling. I stedet kan han bli en ny «superstatsråd» med ansvaret for både bistand og miljø.

Ekstraordinært statsråd

Bård Vegar Solhjell (SV) blir som sagt ny statsråd i Kunnskapsdepartementet, melder NRK. Solhjell er nestleder i SV og statssekretær ved Statsministerens kontor.

64 år gamle Tora Aasland som skal være aktuell som forskningsminister er sosiolog og har vært fylkesmann i Rogaland siden 1991. Hun ble innvalgt på Stortinget for SV i Akershus i 1985.

Ommøbleringen av regjeringen skjer trolig allerede i dag. Regjeringen har innkalt til ekstraordinært statsråd på Slottet klokken fire i ettermiddag. Vanligvis foregår statsråd på fredager.

Utsatte seminar

Helen Bjørnøy skulle opprinnelig ha møtt pressen torsdag morgen på et seminar om de kommende klimaforhandlingene på Bali i desember. Seminaret er utsatt til fredag.

Statssekretær og tidligere SV-nestleder Henriette Westrin i Miljøverndepartementet nevnes som mulig ny statssekretær for finansminister Kristin Halvorsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.