IT

Full mobildekning vil koste 3 milliarder

TIL FOLKET: Mobildekning til alle husstander blir dyrt,men mobildekning til hele landet blir mye dyrere.
TIL FOLKET: Mobildekning til alle husstander blir dyrt,men mobildekning til hele landet blir mye dyrere. Bilde: colourbox.com
23. sep. 2010 - 07:21

Dersom alle husstander i Norge skal få dekning i mobilnettet, vil det koste 1 milliard kroner. Prisen for å dekke hele Norges landareal anslås til det tredobbelte.

Har regnet på det

– Det vil kreve rundt 3 milliarder kroner i investeringer å få mobildekning over hele Norges flateareal, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen til Nationen. Regnestykket har Telenor utført for regjeringen.

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) lovte overfor samme avis onsdag et løft for å skaffe dekning til de anslagsvis 10.000 husstandene i Norge som ennå ikke har mobil summetone.

200 småsteder

Navarsete ville ikke si hvor mye regjeringen kan tenkes å ville bla opp for å øke mobildekningen fra dagens nesten 99,9 prosent.

Med i den ene milliarden som vil sikre dekning til de siste 200 småstedene der vi finner de 10.000 boligene, er det også å sikre mobildekning på det som fortsatt er svarte flekker langs riksveinettet her i landet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.