MOBIL

Full HD blir 2013-trenden

Mobiler med like høy skjermoppløsning som TV-en din ser ut til å komme for fullt neste år.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. nov. 2012 - 08:27

I år har mobilprodusentene stått i kø for å lansere telefoner med HD-skjermer. Betegnelsen brukes på skjermer med en oppløsning på minimalt 1280 x 720 piksler (720p). Året før var det 540 x 960 piklser (qHD - kvart HD) som var det store.

Utviklingen går ubønnhørlig videre, og nå ser det ut til at det er skjermer med full HD som blir det store neste år. Da snakker vi om en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Det innebærer en oppløsning som er 2,25 ganger høyere enn på telefoner som Samsung Galaxy S III og HTC One X.

LES OGSÅ: Dette må du vite om skjermoppløsningIllustrasjonen viser hvor mye informasjon du får plass til på de forskjellige skjermoppløsnigene.

Noen få lansert

Til nå har produsenter som HTC, Sharp og den i Norge ikke fullt så kjente kinesiske Oppo lansert telefoner med såpass høyoppløste skjermer. 

LES OGSÅ: HTC-råtass på vei

Og hvis ryktene holder vann skal også Lenovo - som for ordens skyld ikke er spesielt aktive på smarttelefonmarkedet i Norge - ha en telefon på vei. Dette ryktes etter at skjermdumper fra en påstått nykommer fra selskapet har lekket ut.Skjermdump som angivelig stammer fra kommende Lenovo-telefon.

Videre ligger det også i kortene at Samsung skal vise frem en telefon med full HD-skjerm. Koreanerne sies nemlig å ha en Super AMOLED-skjerm på 4,99 tommer og 1920 x 1080 piksler klar.

LES MER: Samsung lager superskjerm

Store skjermer

Felles for telefonene som er lansert offisielt eller på ryktebørsen er dog at de har skjermer som er fra fem tommer. Det ser altså ikke ut til at du får skyhøy oppløsning på de mindre skjermene med det aller først. Men vi får minne om at en av de første telefonene som ble lansert med 720p-oppløsning (egentlig 800p) var den originale Galaxy Note, med 5,3 tommers skjerm. Oppløsningen har deretter blitt vanlig på skjermer ned mot 4,3 tommer.

Det kan altså tenkes at vi får meske oss i 1080p-skjermer i mindre størrelser i løpet av 2013.

Kilde: GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.