PRODUKSJON

Full gass for nytt samarbeid

28. sep. 2000 - 10:29

– Noe som skiller oss fra konkurrentene er at vi har få leverandører med et bredt produktspekter. Bosch, Bufab, Esseve, Luna og Skydda dekker hele behovet vårt, fortalte daglig leder i Tools, Bjørn Oddvar Andresen, til Teknisk Ukeblad.

Lavere kostnader

Tools-kjeden består av profesjonelle industriforhandlere som selger verktøy og maskiner til bygg og anlegg, håndverkere, industri, offshore og offentlig forvaltning. Forhandlerne finnes fra Mandal i sør til Alta i nord.

En nyutviklet informasjons- og bestillingsløsning på Internett er en viktig del av lanseringen. Andresen mener at selskapet skiller seg fra konkurrentene ved at en velfungerende logistikk ble etablert før handelsstedet på Internett ble startet. På Internett-siden kan kundene selv finne produktene de trenger, sjekke leveringstider og bestille varer over nettet eller ved hjelp av en håndterminal.

– Transaksjonskostnadene kan fort overstige varens verdi i denne bransjen. Derfor har vi jobbet mye med å redusere innkjøps- og lagerkostnadene i alle ledd i verdikjeden, sier Andresen.

Visjonen er å forenkle hverdagen for alle som arbeider innen virksomheter som har behov for industrivarer som verktøy og forbruksmateriell. Selskapet har tatt mål av seg til å kaste bort minst mulig av kundens tid på utenomsnakk, feilleveranser og bortforklaringer.

– Våre kunder lever av å produsere, ikke av verktøy og industriutstyr, mener Bjørn Oddvar Andresen.

Stor omsetning

De 43 medlemsbedriftene i Tools omsetter årlig industrivarer for 1,4 milliarder kroner. Målet er å få 50 medlemmer i løpet av året. Flere skal ikke selskapet ha. Tilveksten kommer nå stort sett fra nyetablerte bedrifter.

Tool AS består i dag kun av tre ansatte. Andresen mener at marginene i bransjen er så små at det ikke er ansvarlig å ha flere enn fire personer ansatt.

I ryggen har firmaet det svenske handelskonsernet Bergmann & Beving, hvis forretningside er verdiskapende teknikkhandel basert på Business-to-buisness. Konsernet omsatte i 1999 for over åtte milliarder svenske kroner, og er ledende i Norden som leverandør av industrirekvisita til maskin og verkstedindustri, byggfaghandel og -forvaltning.

Som et ledd i den storstilte lanseringen auksjonerte medlemsbedriftene bort varer verdt 400.000 kroner på Den Tekniske messen. Inntektene går til kreftrammede barn og ungdom på Radiumhospitalet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.