BRUER

Milepel på OPS-prosjektet: Dekket på Tønset bru er ferdig

 3. juni ble en ny milepel i prosjektet nådd. Da ble det mer enn 1.000 kubikkmeter store brudekket til Tønset bru støpt.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. juni 2019 - 09:20

Brukonstruksjonen er en av de største ved OPS-prosjektet Rv3/25 som går gjennom Løten og Elverum kommune og blir en del av det fremtidige veikrysset der. Betongkonstruksjonene er av hovedentreprenøren Skanska Norge satt bort i en underentreprise til Eiqon anlegg AS.

– De største utfordringene med en støp på over 1.000 kubikkmeter betong er logistikk. Herunder plassering av betongpumper, tilkomst av betongbiler og back up. Det har vært tett samarbeid med Skanskas interne massetransport ved anlegget for å rydde best mulig plass for betongbilene under støpen. De har prioritet. Det har også vært et viktig samarbeid med betongleverandøren Betong Øst Hamar og Betong Øst Elverum for å få til en jevn og god leveranse av betong, sier Roman Borovsky og Ole-Hermann Larsen i Eiqon Anlegg.

To blandeverk produserte samtidig for å holde leveransen av betong oppe, og på det meste var man oppe i en leveringshastighet på 90 kubikkmeter i timen.

Vis mer

Ble ferdig i løpet av en dag

– Støpeplan ble gjennomgått med alle arbeiderne før støp, og totalt var 27 mann involvert fordelt på to skift. Hele støpen ble gjennomført på en lang dag. Gjenstående arbeid som oppspenning av spennarmering, støp av kantdragere og riving av reis er planlagt ferdig rundt månedsskiftet juni-juli, legger de to til.

For hele Rv3/25 prosjektet brukes lavkarbonbetong som er et av kriteriene for å tilfredsstille kravene til en CEEQUAL Whole Team Award, som også Statens vegvesen og OPS selskapet Hedmarksvegen er en del av.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.