IT

- Fulgte anbudsreglene

NØDNETT: Det er strid om anbudsreglene ble fulgt eller ikke.
NØDNETT: Det er strid om anbudsreglene ble fulgt eller ikke. Bilde: magnus palmér

Oslo (NTB): Løken sier Dagens Næringsliv tar feil når avisen mandag skriver at staten brøt anbudsforskriftene da kontrakter for nesten 4 milliarder kroner for bygging av det nye nødnettet ble inngått.

– Tar feil

– Selve utbyggingen og drift av nødnettet ble anskaffet som én hovedkontrakt. Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) har ikke vurdert denne kontrakten, og det er heller ikke blitt klaget på tildelingen av denne kontrakten, sier Løken til NTB.

Hun sier at denne hovedkontrakten ble tildelt Siemens i fjor.

– Derimot er det riktig, slik Dagens Næringsliv også skriver, at Kofa har fått klage på og behandlet en kontrakt på levering av 10.000 terminaler til en kontraktsum på 50-60 millioner, sier Løken.

Klageren, terminalleverandøren VHF Communication, tapte denne anbudskampen og klagde på anbudsprosedyren som ble valgt.

Vant fram

Selskapet vant fram med klagen i Kofa.

– Vi synes det er alvorlig at vi ikke er likebehandlet. Staten må følge sine egne retningslinjer, sier administrerende direktør Jan Foyn i VHF Communication til Dagens Næringsliv.

Direktør Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon sier Motorola ikke har fått noe monopol på levering av terminaler til nødnett.

– Vi trenger 40.000 terminaler og Motorola har fått den første leveransen på 10.000 enheter, sier Lyngstøl til Dagens Næringsliv.

Brøt anbudsreglene for nødnettet

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.