ARKIVNYHETER

Fukt i Freifjordtunnelen etter bare ett år

Kjell Herskedal
27. feb. 2012 - 11:20

Det viser seg at det er skader i form av små hull i den nedre delen av tunnelduken, der duken er festet til betong, som er årsaken. Etter ettårsbefaringen er Statens vegvesen og entreprenøren blitt enige om å skifte ut deler av duken.

Administrerende direktør Hans-Egil Larsen i Giertsen Tunnel AS i Bergen opplyser til Våre Veger at jobben vil bli gjennomført i mars som nattarbeid, for å unngå stenging av den vel 5.000 meter lange tunnelen.Små hull i tunnelduken

-Det viser seg at det er små hull på rundt en halv millimeter i nedre del av tunnelduken. Hullene slipper ut fukt og trekker dermed til seg støv som gjør at det ser mye verre ut enn det egentlig er. Men vi setter mye inn på både å finne ut hva som er årsaken til skaden og også å skifte ut duken der det er skader, sier Larsen.

Han opplyse at det er registrert enkelte skader av samme type tidligere, men ikke i såpass stort omfang som i Freifjordtunnelen.Årsaken ukjent

-Dette er naturligvis ikke kjekt for oss, men vi er enige med Statens vegvesen om oppfølgingen og vi sette samtidig alt inn på å finne ut av problemet, sier Larsen.

Etter vinteren er ikke Freifjordtunnelen akkurat gullende ren. Spørsmålet er om salter sammen med annen skitt kan ha forårsaket skadene på tunnelduken.

-Det blir bare spekulasjon. Jeg tør ikke si noe om årsaken før vi får dette undersøkt skikkelig, sier Larsen.Nye vaskemetoder

Han opplyser at det arbeides med nye og bedre vaskemetoder for tunneler. Da Våre Veger snakket med Larsen under monterignsarbeidene i Freifjordtunnelen for snart tre år siden, la han stor vekt på at vasking i tunneler er viktig.

-Når våren kommer, blir det nok vårrengjøring både i Freifjordtunnelen og i andre tunneler. Da skal også vi være ferdig med reparasjonen. Har du en reklamasjon fra en kunde må du trå til, og det kjapt, sier Larsen.

Det er montert i alt 90.000 kvadratmeter duk i Freifjordtunnelen som er festet i 28.000 fjellbolter. Det er bare nødvendig å skifte ut en mindre del av dette arealet.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.