ROMFART

Fuglesang i Oslo

SAVNER ROMMET: Christer Fuglesang savner følelsen av vektløshet som han opplevde i rommet.
SAVNER ROMMET: Christer Fuglesang savner følelsen av vektløshet som han opplevde i rommet. Bilde: Mona Strande
Mona Strande
13. apr. 2007 - 11:14

Sammen med Mark Polansky, Joan Higginbotham, Robert Curbeam og Nicholas Patrick landet Christer Fuglesang på norsk jord i går.

- En ære

Nå er de i Oslo Rådhus og forteller om sine opplevelser under sin tur til romstasjonen med Discovery, rett før jul i fjor.

Kronprinsesse Mette Marit, nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen og cirka 1000 tilhørere - derav elever fra skoler både i Oslo og på Lillehammer er til stede under presentasjonen.

- Jeg er heldig som kan kalle meg romminister, og det er en ære å ønske disse astronautene velkommen til Norge, sa Dag Terje Andersen før astronautene satte i gang en videopresentasjon. Lyden da det ble vist bilder fra når Discovery tok av, fikk det til å dirre i Rådhusgulvet.

Tett program

Programmet i Norge er tett. I tillegg til presentasjonen i Rådhuset skal astronautene møte studenter, forskere, media, barn, politikere og representanter for norske romfartsmiljøer.

Teamet landet i Stockholm mandag 9. april og reiser videre til København onsdag 11. april. Etter besøket i Oslo står Gøteborg, Køln og Amsterdam for tur.

TU.no kommer med mer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.