NYHETER

Frykter ulykkessommer i trafikken

9 personer omkom på norske veger i mai, viser tall fra Trygg Trafikk. Det er fem år siden sist tallet var så høyt. Nå frykter organisasjonen en ny ulykkessommer i trafikken.

Adm. dir i Trygg Trafikk, Jan Johansen. Foto: Jarle Skoglund
Adm. dir i Trygg Trafikk, Jan Johansen. Foto: Jarle Skoglund
2. juni 2014 - 13:45

Oslo (NTB): I fjor omkom 58 mennesker på veiene i sommermånedene juni, juli og august. Det er på nivå med gjennomsnittet for de fem siste somrene, men tallene varierer mye fra år til år, melder Trygg Trafikk.

I 2010 omkom 84 personer i de tre månedene, mens tallet ble mer enn halvert to år senere da det i 2012 omkom 39 mennesker i trafikken.

– I ferien reiser mange med bil eller motorsykkel. Er været godt, blir det ofte ekstra stor trafikkmengde. Mange på vegene fører til mange ulykker når det kjøres fort og uforsiktig, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Fra januar til mai i år har totalt 61 personer mistet livet i trafikken. Det er fire personer færre enn i samme periode i fjor.

For mai i år viser det foreløpige tallet at 19 personer omkom i trafikken. Blant disse var det 17 menn og to kvinner. Tolv var bilførere, tre var bilpassasjerer samt tre motorsyklister og en fotgjenger. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.