KRAFT

Frykter orkanen Ernesto

Tore Stensvold
28. aug. 2006 - 14:14

Haiti er allerede rammet og Cuba står for tur. I Florida har lillebroren til president George W. Bush erklært unntakstilstand og bedt folk forberede seg på evakuering.

Jeb Bush advarer spesielt turister om å komme seg bort fra populære Florida Keys.Ifølge beregninger fra USAs National Hurricane Center, vil Ernesto nå fram til Florida natt til onsdag. Ernesto er ventet å feie opp over østkysten.

Kennedy Space Center ligger på østkysten nær byen Titusville. Orkanen kan bety utsatt oppskyting for Atlantis.På og avErnesto skifter på å være en tropisk storm og en fullverdig orkan. Etter å ha feid over land, mister orkanen fart, men henter ny enregi når den kommer ut over åpne sjø.Etter at Ernesto traff Haiti i går, er den nå i ferd med ta seg opp i styrke til orkan idet den når Cuba.Over orkangrense

National Huricane Center varsler at Ernesto kommer til å bygge seg opp til orkan etter å ha passert Cuba og at Ernesto derfor vil nå Florida Keys med vindstyrker over 120 kilometer i timen (orkan-definisjon: Vind over 73 miles/time, dvs. 117 km/t eller 32 meter i sekundet).

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Orkansesongen strekker seg fra midten av august til midten av oktober. Størst fare for kraftige orkaner er i slutten av august og første del av september.

USA og Mexicogulfen opplevde tidenes verste orkansesong i fjor med Katrina og Rita som de to verste.

Slik blir en orkan til -s e bildeserie og forklaring!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.