BYGG

Frykter OL vil gi stort press

PRESS PÅ BYGGEBRANSJEN: Tromsø blir norsk søkerby til vinter-OL. Men har byggebransjen nok kapasitet?
PRESS PÅ BYGGEBRANSJEN: Tromsø blir norsk søkerby til vinter-OL. Men har byggebransjen nok kapasitet? Bilde: Bård Løken © Destinasjon TROMSØ as
Jannicke Nilsen
2. apr. 2007 - 14:21

I Tromsøs OL-budsjett planlegges bygge- og anleggsinvesteringer for mer enn 7,5 milliarder kroner. Den største utgiftsposten er satt til idrettsanlegg som vil koste tilsammen 5,2 milliarder kroner.

- Ikke spurt

Den største enkeltinvesteringen er satt til nye hoppbakker på tilsammen 376 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv. I tillegg har anleggsinvesteringer til transport og infrastruktur en ramme på 2,3 milliarder kroner.

Men byggebransjen er ikke spurt om de har kapasitet til å bidra med dette.

- Det er typisk. Alle forutsetter at næringen klarer dette uansett. Nå bygges det opera, og barnehager og fandens oldemor - og så skal vi ha et OL på toppen. Likevel er ikke næringen tatt med til råds, sier Sverre A. Larssen i Byggenæringens Landsforbund til DN.

Moduler fra utlandet

Larssen tror ikke farten i byggebransjen vil stilne med det første, og at kjøp av moduler fra utlandet derfor kan være måten å gjøre det på.

- Den største flaskehalsen ved bygging av nytt OL vil være arbeidskraft og kapasitet i bransjen. Vi er nødt til å tenke annerledes, sier Larssen til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.