PRODUKSJON

Frykter ny busskrig

26. sep. 2001 - 08:20

Ulrichs uro kom fram under et foredrag om automatiseringstrender på Interkama Innovation Marketplace i går. Begrunnelsen for bekymringen er at mange aktører utvikler forskjellige ikke-kompatible Ethernet-protokoller for automatiseringsoppgaver.

-Til slutt vil vi trolig sitte igjen med tre-fire ulike løsninger, sa Ulrich.

Likevel mener han at Ethernet, internettbasert automatisering og trådløs automatisering åpner en verden av muligheter. Ulrich viste til at flere av de største leverandørene er i gang med å utvikle både nettbaserte kontrollsystemer og trådløse feltnettverk.

Kontrollsystemene beveger seg fra distribuert styring til IP-basert styring. Ethernet vil med tiden strekke seg hele veien fra fabrikkgulvet til administrasjonsbyggets toppetasje hvor bedriftsledelsen kan ta i bruk sanntidsinformasjon fra produksjonen i sine beslutningsprosesser.

Hurtighet er avgjørende

-Vinnerne blant leverandørene er de som klarer å implementere nye produkter raskest , var budskapet til Hans Holmström, sjef for ABBs’ forretningsenhet industrielle produkter og systemer i ABB.

Med det mente han at overgangen til nye teknologier og produkter må gjennomføres hurtig og uten at leverandørenes kunder må kaste ut eksisterende systemer fra samme leverandør fordi de ikke er kompatible med det nye.

-For å overleve som leverandør er det absolutt nødvendig å drive med intensiv teknologi- og produktutvikling. Ellers dør du , sa Holmström.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.