OLJE OG GASS

Frykter ikke LO-press

Sevans konsept for Goliat-plattform. Skroget skal bygges i Korea sammen med Samsung.
Sevans konsept for Goliat-plattform. Skroget skal bygges i Korea sammen med Samsung. Bilde: Sevan
Ole K. Helgesen
5. des. 2008 - 13:33

Den nye kystalliansen mener Eni Norge bør velge Aker Solutions sin løsning for utbygging framfor Sevan Marine sin løsning.

Det er LO, Stord kommune, Hammerfest kommune, Eigersund kommune, fylkesordførere og leverandørnettverket Petro Arctic som har dannet en kystallianse for norsk utbygging av Goliat.

Les også: Frykter Goliat-utsettelse

Velger snart

Operatørselskapet Eni Norge skal velge leverandør til Goliat før årsskiftet, og Sevan Marine og Aker Solutions er de to som konkurrerer om oppdraget.

Kystalliansen frykter at hele konseptet til Sevan Marine skal bygges i Sør-Korea, mens Aker Solutions skal bygge mesteparten av sitt konsept i Norge.

Sevan Marine er sikre på at Eni velger den beste plattformløsningen for Goliat-feltet.

Skryt til Eni

– Eni er en stor internasjonal aktør som kun legger fakta og profesjonalitet til grunn for valg av plattform, sier administrerende direktør Jan Erik Tveteraas i en pressemelding.

– Det er av stor nasjonal betydning at Eni Norge velger den beste løsningen for utbygging og produksjon på Goliat-feltet nordvest for Hammerfest, sier Tveteraas.

Han sier han har full tillit til at Eni vil legge hovedvekten på de kriteriene som ble lagt til grunn i anbudsdokumentet, nemlig økonomi, miljø, teknologi, operasjon, drift og sikkerhet.