NETTARKIV

Frykter fusjon

Dordi Digre
12. des. 2001 - 13:16

Hilde Karlsen, hovedtillitsvalgt for NITO, frykter at et fusjonert selskap skal bli for stort for det begrensede norske markedet. - De to selskapene har til sammen 80 prosent av det norske markedet. Jeg tror ikke oljeselskapene vil akseptere en så stor markedsandel og frykter at det vil bidra til at de trekker inn nye aktører.

- Vi mener det fortsatt er tilstrekkelig konkurranse på norsk sokkel selv om det blir ett selskap mindre. Dessuten er det viktig med sterke aktører både finansielt og teknologisk, sier informasjonssjef Christoffer Hetland. Han påpeker at det allerede finnes utenlandske aktører i det norske markedet og at Statoil opererer i et internasjonalt marked.

Informasjonssjef Kristin Brobakk i Norsk Hydro antyder at selskapet kan komme til aktivt å søke etter flere selskaper for å øke konkurransen. - Vårt utgangspunkt er at vi ønsker kvalitet og konkurranse. Når Aker og Kværner fusjonerer vil vi fortsatt ha ABB og to selskaper. Om vi skulle ønske ytterligere konkurranse er det et alternativ å gå ut til andre, bekrefter Brobakk.

Les mer om: