NYHETER

Frykter forsinkelser for ny E6 i Oppland

Statens vegvesen frykter to års forsinkelser for ny E6 gjennom Gudbrandsdalen etter at Ringebu kommune har trukket et vedtak om veitrasé som ble fattet i 2012.

Statssekretær Bård Hoksrud smilte her da han i sommer åpnet E18 i Vestfold. Tidspunktet for en åpning av ny E6 i Gudbrandsdalen er imidlertid usikkert, men Hoksrud mener et nytt vedtak i Ringebu ikke nødvendigvis forsinker prosjektet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Statssekretær Bård Hoksrud smilte her da han i sommer åpnet E18 i Vestfold. Tidspunktet for en åpning av ny E6 i Gudbrandsdalen er imidlertid usikkert, men Hoksrud mener et nytt vedtak i Ringebu ikke nødvendigvis forsinker prosjektet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Bilde: Bendiksby, Terje
4. nov. 2014 - 12:31

Ringebu (NTB): Ny E6 gjennom Ringebu kommune ble vedtatt i 2012. Et flertall i kommunestyret vedtok da en trasé som går i en bue vekk fra Gudbrandsdalslågen. I vår ble statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet invitert til kommunen og han aksepterte da at kommunen fikk revurdere veiplanen, og det har kommunen nå gjort, skriver Aftenposten.

Statens vegvesen mener dette betyr ny planlegging til 25-30 millioner kroner, og at byggestarten kan bli utsatt i to år, ifølge avisen.

Bård Hoksrud går imidlertid ikke god for at dette nødvendigvis forsinker prosjektet.

E6 mellom Biri og Otta skal koste minst 7 milliarder kroner, og bilistene skal betale minst halvparten i bompenger. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.