KRAFT

Frykter for Enovas arbeid

Camilla Aadland
15. apr. 2008 - 14:17

Det er styremøte i Enova akkurat nå, der styret blant annet diskuterer arbeidsmiljøet i Enova. Møtet vil trolig vare store deler av dagen.

Enova er regjeringens spydspiss i arbeidet med å utvikle ny fornybar energi. Statsforetaket disponerer blant annet 2,2 milliarder kroner gjennom Energifondet. Disse pengene skal gå til bygging av ny fornybar energi og energisparing.

– Kan bli et problem

Generalsekretær Øyvind Isachsen i Norwea frykter for det langsiktige arbeidet til Enova.

– Saksbehandlerne som har med vindkraft å gjøre, gjør en bra jobb. Hva som skjer høyere opp, tør vi ikke tenke på. Det er en mulighet for at dette kan gå ut over langsiktigheten til Enova, og langsiktighet er akkurat det vi trenger, sier Isachsen til TU.no.

Konflikten i statsforetaket kom til overflaten da tidligere Enova-direktør Eli Arnstad trakk seg i fjor høst etter anklager om mobbing.

Skal sikre arbeidsmiljøet

Etter dette engasjerte de ansatte advokatfirmaet Haavind Vislie for å dokumentere sine påstander.

Styreleder Jørn Rattsø har hele tiden avvist alle anklager fra de ansatte, men etter at tillitsvalgte var i møte med olje- og energiminister Åslaug Haga forrige uke, er styret nå pålagt å å utforme et opplegg som kan sikre Enova et stabilt og godt arbeidsmiljø.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.