INDUSTRI

Frykter at alt blir bestemt i Sør-Korea

18. aug. 2008 - 11:53

Tidligere i dag sendte STX ut melding om at de i løpet av de siste knappe to månedene har kjøpt seg opp til 88,37 prosent eierskap i Aker Yards.

Nå venter to tusen norske verftsansatte i spenning og med en viss bekymring, forteller konserntillitsvalgt Arne Otto Rogne.

Venter på avklaring

– Vi registrerer at de fleste aksjonærene har akseptert tilbudet fra STX og må forholde oss til det. Det er klart det blir spennende å se framover hva STX vil og hva de tenker om selskapet som helhet, sier Rogne til TU.no.

Så langt har responsen fra de ansatte vært avventende bekymring.

– Folk gjør seg sine tanker. Når STX eier såpass mye er det naturlig å tenke seg at alt framover blir bestemt i Korea. Men vi får nesten bare avvente og se hva som skjer videre, sier Rogne.

Skal øke, ikke kutte

Mandag 23. juni la STX inn bud på hele Aker Yards. STX hadde passert en eierandel på 40 prosent og pliktet dermed å tilby innløsning til samtlige aksjonærer.

Den samme uka var styrenestleder og operativ leder Jong Chul Lee i STX Corporation ute i Dagens Næringsliv og beroliget ansatte.

Les også:

Han understreket at deres mål er å utvikle og styrke dagens produksjonslinjer, som «Cruise & Ferries» og «Offshore Vessels», i samarbeid med ledelsen i konsernet. Han påpekte at det heller betyr flere ansatte enn restruktureringer.

Aker-navnet forsvinner

– Vi registrerte kommentaren og kommer nok til å minne ham på den. Samtidig står det også i tilbudspapirene samtlige aksjonærer mottok at det ikke skal gjøres store forandringer, forteller Rogne.

Ifølge NTB har sørkoreanerne planer om å døpe om Aker Yards til STX Europa etter styremøtet tidlig i september.

– Dette er en prosess som har pågått lenge og det er naturlig at det kommer et navnebytte når Aker ikke lenger er inne på eiersiden. Hva selskapet heter er ikke så viktig for oss. Det er viktigere å sørge for at selskapet tjener penger slik at arbeidsplassene våre trygges, sier Arne Otto Rogne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.