NETTARKIV

Frykter 80 000 ledige

BEKYMRET: BNLs Sverre A. Larssen, og Per Jæger fra Boligprodusentenes Bransjeforening.
BEKYMRET: BNLs Sverre A. Larssen, og Per Jæger fra Boligprodusentenes Bransjeforening. Bilde: Mona Strande
Joachim Seehusen
28. okt. 2008 - 11:19

Byggenæringen ber nå om 20 milliarder kroner i ekstraordinære bevilgninger til å renovere og vedlikeholde offentlige bygg og til samferdsel.

– Ledigheten blir minst 60 000, kanskje 80 000, sa Sverre Larssen, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening da nye prognoser ble lagt frem tidligere i uken.

Situasjonen endrer seg nå nesten fra dag til dag, egentlig skulle prognosene blitt lagt frem for to uker siden, men pressekonferansen ble da avlyst i siste øyeblikk fordi de helt ferske prognosene allerede var foreldet og altfor optimistiske.

Den reviderte rapporten fra Prognosesenteret spår at boligbyggingen kan ta seg opp igjen allerede i 2010. Det tror ikke BNL-sjefen på.

– Det blir heller verre enn bedre, sier Larssen.

Han frykter også økt omfang av svart arbeid fordi mange bygningsarbeidere blir gående uten jobb.

– Mange polakker som har slått seg ned i Norge, vil ha problemer med å finne annet arbeid, men jeg tror også at ledige nordmenn vil jobbe svart.

– Nå må vi først og fremst satse på ROT, renovasjon, oppgradering og tilbygg. Der er det ikke så mye planlegging som kreves, og arbeidene kan starte raskt, sa Larssen. Han viste til tall fra Kommunenes Sentralforbund som viser at det er behov for 60 milliarder kroner til denne typen arbeider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.