IKT

Fryktelig fort i kabel

22. apr. 2005 - 12:28

Kampen mellom koaksialkabel og parkabel fortsetter.

I dag introduserte UPC et nytt hastighetstilbud til sine Internettkunder chello Extreme på hele 26 Mbit/s for nedlasting og 1,5 Mbit/s for opplasting. Det er 406 ganger raskere enn en ISDN-linje.

Og som ikke det var nok vurderer selskapet et enda raskere tilbud med en bitrate opp mot 50 Mbit/s.

Det er heller ikke noe å si på prisen, som også inkluderer en sikkerhetspakke med antivirus, brannmur og foreldrekontroll. UPC har lagt seg på 998 kroner i måneden, som er 400 kroner mindre enn Nextgentels nye tilbud på ADSL2+, som heller ikke når helt den samme topphastigheten.

Oslo først

Det nye tilbudet er foreløpig bare tilgjengelig i Oslo, men vil tilbys til resten av abonnentene i UPCs bredbåndsnett i løpet av sommeren. 250 000 av selskapets 350 000 tilknyttede husstander er koblet til det moderne høyhastighetsnettet og vil kunne nyte godt av den nye topphastigheten.

- UPCs kunder skal ha fordelen av å kunne få alle de viktige digitale tjenestene gjennom den samme kabelen. Vi har laget en ’one-stop shop’ med TV-kanaler, telefoni og internett helt i forkant av den teknologiske utviklingen, sier UPCs adm. direktør Gunnar Evensen.

Selv om det nye Internettabonnementet er raskt, er det lite i forhold til hva som stømmer gjennom UPCs nye digitale nett. Når alle de ulike tjenestene summeres opp mottar hver husstand en bitstrøm på over en Gbit/s.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.