KLIMA

Frykt for at demning skal briste – britisk småby evakueres

Den britiske småbyen Whaley Bridge evakueres av frykt for at en demning i nærheten skal bryte sammen og oversvømme området.

Demningen Toddbrook Reservoir ved småbyen Whaley Bridge i England har fått skader etter flere dager med kraftig regn. Småbyen evakueres av frykt for at demningen skal briste.
Demningen Toddbrook Reservoir ved småbyen Whaley Bridge i England har fått skader etter flere dager med kraftig regn. Småbyen evakueres av frykt for at demningen skal briste. Foto: Danny Lawson/ AP/ NTB scanpix
2. aug. 2019 - 11:18

Den lille byen har 6.500 innbyggere og ligger nordvest i England. Politiet i Derbyshire sier at innbyggerne er i «betydelig livsfare» og må forlate sine hjem. En skole brukes som evakueringssenter.

Byen ligger 280 kilometer nordvest for London.

Etter dager med kraftig regn har en av demningsveggene i Toddbrook Reservoir fått skader. Magasinet ble bygget på 1800-tallet.

– Dette er ikke en beslutning vi har tatt lett på, og vi forstår at dette får store konsekvenser for lokalsamfunnet. Dette er imidlertid en nødsituasjon uten sidestykke, og den utvikler seg raskt, skriver politiet på Twitter.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.