KLIMA

Frp med klimaultimatum til Høyre

STILLER KRAV: Frps klimapolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, vil ikke samarbeide med Høyre dersom de krever at de største utslippsreduksjonene tas i Norge.
STILLER KRAV: Frps klimapolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, vil ikke samarbeide med Høyre dersom de krever at de største utslippsreduksjonene tas i Norge.
24. jan. 2012 - 08:22

Frp krever at Høyre endrer sin klimapolitikk før det blir aktuelt med regjeringssamarbeid.

Les også: Norge i bakleksa på klima

Selvpålagt pisking

– Det er helt umulig for Frp å lage en regjeringsplattform med Høyre som innebærer at to tredeler av utslippsreduksjonene innen 2020 skal tas i Norge, sier klimapolitisk talsmann Per Willy Amundsen til Aftenposten.

Amundsen mener et slikt særnorsk regime vil være en forbrytelse mot norske arbeidsplasser, og beskriver det som «selvpålagt pisking».

Amundsen: – Regjeringen snakker med to tunger om strømprisene

Ingen fremdrift

Ifølge avisen skal ledende Frp-politikere oppleve liten eller ingen fremdrift i samarbeidet med Høyre. Erna Solbergs uttalelser om at Frp-leder Siv Jensen kan bli en god finansminister bare hun legger vekk deler av Frps politikk, har skapt irritasjon.

– Jeg kan si det samme om Erna Solberg som hun sier om Siv Jensen. Solberg vil bli en god finansminister bare hun ikke fører Høyres politikk, sier nestleder i Frp, Per Sandberg.

Zero: – Klimakutt ute er gammeldags

– Bare retorikk

Han ser for tiden ingen fremdrift i samtalene om å bygge et troverdig alternativ på borgerlig side.

– På meg virker det som om Høyre bare roper ut at vi skal samarbeide, men det er bare retorikk, mener Sandberg.

Her er miljøtoppenes krav til klimameldingen

Les også:

Vil gi blaffen i SVs klimakrav

Global CO2-skatt helt nødvendig

Varsler mer ekstremvær

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.