FrP frykter supergrid-toget går

SATSER:  Ni land har signert en politisk avtale som skal se nærmere på hvordan bygge et distribusjonsnett som kan transportere kraft produsert til havs.
SATSER: Ni land har signert en politisk avtale som skal se nærmere på hvordan bygge et distribusjonsnett som kan transportere kraft produsert til havs. (Bilde: colourbox.com)
  • Kraft

I forrige undertegnet Sverige, Danmark, Storbritannia, Irland, Frankrike, Tyskland, Belgia, Luxembourg og Nederland ”North sea offshore grid initiative” – en politisk avtale som skal se nærmere på hvordan bygge et distribusjonsnett som kan transportere kraft produsert til havs.

– Synd

– Det er uforståelig og synd at Norge ikke er med, mener FrPs Ketil Solvik-Olsen, som i en pressemelding sier at han vil ta opp saken med statsråden.

– Med Norges uttalte ambisjoner rundt utbygging av offshore-vind og de utfordringene som blant annet knytter seg til transport av slik kraft, ser jeg det som naturlig og viktig at Norge hadde deltatt i felles tenking og utvikling rundt dette, sier Solvik- Olsen.

- Samarbeid nødvendig

Han håper at det ikke er slik at Norge stiller seg på siden av et slikt initiativ.

– Det er mange utfordringer knyttet til produksjon av kraft til havs. En av dem er transport av kraften. Et internasjonalt samarbeid om nettutvikling vil være en nødvendighet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå